KIRMIZI ET BASIN BİLDİRİSİ 31 MAYIS 2016
31.05.2016

TÜRK ZİRAAT YÜKSEK MÜHENDİSLERİ BİRLİĞİ KIRMIZI ET BASIN BİLDİRİSİ 31 Mayıs 2016 Bilindiği üzere 2015 verilerine göre yıllık kırmızı et üretimimiz 1 milyon ton, tüketimimiz ise 1.3 milyon ton’dur. Açığımız %30 dur ve bu açığı ithalat yoluyla karşılamaktayız. Açığı kapatmak için ithalat yolu seçilirken, hayvancılık kapasitemizin artırılması, üretimin fazlalaştırılması için 3 ila 10 yıllık ölçekte planlamalar yapılmalıdır. Girdi maliyetlerini düşürecek, özellikle küçük aile işletmeciliğini etkin bir şekilde destekleyip, regülasyon mekanizmasının da sağlıklı kurulup işletmesiyle kırmızı et sıkıntımızı 3 ila 10 yıllık ölçekte çözebileceğiz. Kırmızı et fiyatları Sn Bakanın fiyat belirlemesiyle olmuyor maalesef. Etkin çözümler üretilmelidir. Ramazan ayına gireceğimiz şu günlerde kıymalık dana ve kuzu etinde son 1 aydır %3-5 oranında yükseliş görülmekte, özellikle Ramazan ayında bu yükselişin %10’lara kadar olacağı düşüncesindeyiz. Bu artışların önünü kesebilecek argümanları Tarım Bakanlığının bir an önce ortaya koyması gerekmektedir. Kamuoyuna saygılarımızla… Fehmi KİRAZ Yönetim Kurulu Adına Genel Başkan
İlgisi olabilecek diğer başlıklar
BU CUMARTESİ SOHBET KONUMUZ: BASINÇLI SULAMA SİTEMLERİ VE SU SORUNU…
ZİRAİ ÖĞRENİMİN BAŞLAYIŞININ 162. YILDÖNÜMÜ BASIN BİLDİRİSİ
TOHUMCULUKLA İLGİLİ TZYMB BASIN BİLDİRİSİ
ZİRAİ ÖĞRENİMİN BAŞLAYIŞININ 162. YILDÖNÜMÜ BASIN BİLDİRİSİ
TOHUMCULUKLA İLGİLİ TZYMB BASIN BİLDİRİSİ
TZYMB BUĞDAY BASIN BİLDİRİSİ
19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLU OLSUN..
54.OLAĞAN GENEL KURULUMUZ 10 MAYIS’TA…
BUĞDAY BASIN BİLDİRİSİ 07 MAYIS 2012
07.09.2016 BİRLİĞİMİZDE BAYRAMLAŞMA
Genel Başkanımız Sn. Fehmi KİRAZ ve Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Özden GÜNGÖR 3 Eylül 2016 KANAL 42 ekranlarında olacaktır.
15.09.2016 BİRLİĞİMİZDE BAYRAMLAŞMA
TZYMB E-ÜYE
TZYMB E-ÜYE sistemine http://www.tzymb.org.tr/uye adresinden ulaşabilirsiniz.