TZYMB

Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği

CUMARTESİ SOHBETİ: ISLAHÇI HAKLARI VE UPOV…

Bu hafta yapacağımız “Cumartesi Sohbetleri”nin konusu “Islahçı Hakları ve UPOV”.. Konuğumuz Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkezi Müdürü Kamil YILMAZ… Ülkemizde bitki çeşitlerinin geliştirilmesi, yeni çeşitlerin ve ıslahçı haklarının korunması için neler yapılmaktadır? Dünyada bu anlamda ne gibi çalışmalar yapılmaktadır? Tarımsal üretimde verimlilik bakımından büyük önem taşıyan tohumlukların tescil ve sertifikasyonunu doğrudan etkileyen son mevzuatlar ve uygulamalar nelerdir? 5042 Sayılı “Yeni Bitki Çeşitlerine Ait Islahçı Haklarının Korunmasına İlişkin Kanun” neler getirmiştir? Uygulamada ne gibi faydaları olmuştur. Ülkemiz UPOV’a girmesinin ne gibi avantajları olmaktadır. Doğru bildiklerimiz ve yanlış bilinenler. Bunların hepsinin konuşulacağı bu son derece popüler konuda yapılacak olan sohbet toplantımızda buluşmak dileğiyle...


 


Bu hafta yapacağımız “Cumartesi Sohbetleri”nin konusu “Islahçı Hakları ve UPOV”.. Konuğumuz Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkezi Müdürü Kamil YILMAZ… Ülkemizde bitki çeşitlerinin geliştirilmesi, yeni çeşitlerin ve ıslahçı haklarının korunması için neler yapılmaktadır? Dünyada bu anlamda ne gibi çalışmalar yapılmaktadır? Tarımsal üretimde verimlilik bakımından büyük önem taşıyan tohumlukların tescil ve sertifikasyonunu doğrudan  etkileyen son mevzuatlar ve uygulamalar nelerdir? 5042 Sayılı “Yeni Bitki Çeşitlerine Ait Islahçı Haklarının Korunmasına İlişkin Kanun” neler getirmiştir? Uygulamada ne gibi faydaları olmuştur. Ülkemiz UPOV’a girmesinin ne gibi avantajları olmaktadır. Doğru bildiklerimiz ve yanlış bilinenler. Bunların hepsinin konuşulacağı bu son derece popüler konuda yapılacak olan sohbet toplantımızda buluşmak dileğiyle…


 

 


Dr.Ahmet ERDURMUŞ

TZYMB Genel Başkanı



Toplantı Programı aşağıda verilmiştir.









SOSYAL MEDYA

2021 - TZYMB © Her Hakkı Saklıdır..

Gizlilik ve Çerezler: Bu sitede çerez kullanılmaktadır. Bu web sitesini kullanmaya devam ederek bunların kullanımını kabul edersiniz.
Çerezlerin nasıl kontrol edileceği dahil, daha fazla bilgi edinmek için buraya bakın: Çerez Politikası